Predsjednik SDP BiH Ilijaš Alen Šerak

Rezime izbornih rezultata u llijašu

Radio Ilijaš radi seriju intervjua i članaka o rezultatima, uspjehu, planovima političkih stranaka i partija koje će činiti Općinsko vijeće Ilijaš u mandatnom periodu 2016-2020.Druga stranka  u Ilijašu po broju osvojenih mandata je SDP . U naredne četiri godine u Općinskom vijeću Ilijaš SDP će imati 3 vijećnika,  što je    u odnosu na prošli mandat manje za jednog vijećnika .

Razgovarali mo sa Alanom Šerakom , predsjednikom OO SDP Ilijaš koji je rezimirao sam izborni proces i izborne rezultate .

Kako ste zadovoljni izbornim procesom i izbornim rezultatima ?

-Izborna kampanja bila  je poprilično prljava ,rezultaima smo djelimično zadovoljni , jer smo u izbornom procesu imali još jednu ljevičarsku stranku .Drago mi je da je SDP po broju mandata ostao druga stranka u Ilijašu .U ovom mandatu ćemo imati 3 vijećnika .Cilj SDP BiH je zaustaviti pad koji je imala ova stranka što smo na kraju i uspjeli . SDP je jedina stranka koja je na državnom nivou zabilježila rast na proteklim izborima .

Koji će biti ciljevi vijećnika SDP-a u narednom mandatu ?

SDP će biti opozicija u naredne četiri godine , radit ćemo ono što smo predvidjeli izbornim programom i naravno nastojat ćemo biti što pravedniji .

Možete  li  ukratko prezentirati izborni program koji bi trebao biti realiziran u narednom mandatu ?

Većinom se radi o realizaciji  kapitalnih projekata kao što je rješavanje vodosnadbijevanja Nišičkog platoa ,to je egzitencijano pitanje , insistirat ćemo na brzoj rekonstrukciji regionalnih puteva na području općine Ilijaš .

Poruka za građane IlijašaSDP će se ponašati odgovorno prema građanima  Ilijaša i nadam se da će u narednom periodu imati veće povjerenje , s obzirom na nove snage unutar samog OO SDP Ilijaš  .

ijaš