Zukan Helez

Revizija mora biti nastavljena

Dosad je iz boračkih prava izvedeno više od 10.000 nelegalnih korisnika, rekao je također ministar i napomenuo da je Ustavni sud odbacio većinu predstavki te vrste.

Slika

Zukan Helez, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, izjavio je danas u Sarajevu da proces revizije korisnika boračkih prava u Federaciji mora biti nastavljen bez obzira na to ko će biti naredni ministar, jer je revizija zakonski propisana.

Dosad je iz boračkih prava izvedeno više od 10.000 nelegalnih korisnika, rekao je također ministar i napomenuo da je Ustavni sud odbacio većinu predstavki te vrste.

Ministarski period Zukana Heleza u Federalnoj vladi kojoj ističe četverogodišnji mandat obilježen je njegovim insistiranjem na donošenju zakona kojim bi se, kako je naglašavao, odvojili legalni od nelegalnih korisnika boračkih naknada za koje se u Federaciji izdvaja budžetski novac.

Cilj je da prava na naknade zadrže legalni korisnici, branioci Bosne i Hercegovine, a da se izdvajanjem nelegalnih, otvori prostor i za unapređenje prava onima koji su ih stekli regularno, izjavljivao je ministar, insistirajući na takvom zakonu koji je na kraju donesen, te njegova primjena ostaje u naslijeđe budućoj vladi.

Primjenu su dosad pratile razne teškoće, žalbe i osporavanja, te istovremeno Helezovo insistiranje da i pored toga treba istrajati i revizijom izvesti stvari "na čistac".  

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.