Sarajevo

Republika Francuska je velika podrška BiH na putu ka NATO-u

Tokom sastanka, delegacije su posjetile i Centar za obuku za protuminsko djelovanje (PMD) i uništavanje eksplozivnih sredstava (EOD) u Rajlovcu, čije aktivnosti podržava Ministarstvo odbrane R. Francuske.

Slika

Delegacija Ministarstva odbrane R. Francuske, na čelu sa ministrom odbrane, NJ.E. Jean-Yves Le Drianom, boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu odbrane BiH, a sastanak delegacija je održan u kasarni „Rajlovac”

Tokom sastanka, delegacije su posjetile i Centar za obuku za protuminsko djelovanje (PMD) i uništavanje eksplozivnih sredstava (EOD) u Rajlovcu, čije aktivnosti podržava Ministarstvo odbrane R. Francuske.

„Raduje nas činjenica da smo ugostili delegaciju MO R. Francuske, što dokazuje i našu stalnu saradnju. Danas smo razgovarali o nekoliko važnih bilateralnih pitanja, a posebno o mogućim budućim projektima i intenziviranju saradnje, naročito o podršci Centru za obuku za deminiranje”, izjavio je ministar Osmić nakon sastanka delegacija.

Ministar odbrane R. Francuske, NJ.E. Jean-Yves Le Drian je naglasio da mu je velika čast i zadovoljstvo boraviti u posjeti Sarajevu, te da je bilateralna saradnja sa MO BiH izuzetno uspješna. „Imamo brojne zajedničke akcije na kojima učestvujemo. Mi smo velika podrška BiH na njenom putu ka NATO-u, stoga je jako važno da budemo uz BiH i u miru, te podržimo napore BiH na putu ka euroatlantskim integracijama”, izjavio je ministar Le Drian.

Nakon sastanka delegacije su se uputile ka Džidžikovcu, gdje su polaganjem vijenaca na spomenik francuskom vojniku odali počast vojnicima koji su dali svoje živote da bi pomogli u izgradnji mira.


 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.