Rekonstrukcija stambenih jedinica za romsku populaciju u Tuzli

Danas je u prostorijama Gradske uprave Tuzla upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli prava ostvarenim po Javnom pozivu za podnošenje prijava za rekonstrukciju individualnih stambenih jedinica na području Grada Tuzla po projektu „ROMA ACTION (RA). Riječ je o podršci socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem obezbjeđenja stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera, sa aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti kao i drugih interesnih grupa, čiji je nosilac i implementator Hilfswerk International Austria, uz finansijsko učešće Grada Tuzla.

„Riječ je o sredstvima Europske komisije u iznosu od 200 hiljada KM, uz sufinansiranje Grada Tuzla i  Hilfswerk International Austria, u iznosu od po 40.000 KM. Vidjet ćemo koliko će ukupno objekata biti rekonstruisano, što zavisi od raspisanog tendera, sada je potpisano 12 ugovora, koliko je i predviđeno projektom, a ako postignemo povoljniju cijenu, onda će biti  mogućnost za uključivanje još korisnika koji su ispunili uvjete Javnog poziva i koji se nalaze na rang listi odabranih korisnika. Radi se o romskoj populaciji iz različitih dijelova teritorije grada Tuzla, Kiseljak, Crvene njive, Ši Selo, Požarnica, Slavinovići, i tako dalje. Ovo je veoma važan projekat koji će riješiti probleme za minimalno 12 romskih porodica, a vidjeti ćemo kako dalje nakon što tender bude otvoren 3. maja“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Rekonstrukcija podrazumijeva obnovu već postojećih individualnih stambenih jedinica u vlasništvu romskih porodica s područja pogođenih poplavama koja se ostvaruje kroz podršku Grada Tuzla, porodicama koje iz socijalnih, ekonomskih i drugih razloga ne mogu obezbijediti sredstva za rekonstrukciju devastiranih individualnih stambenih jedinica, a koje ne ispunjavaju minimalne stambene uslove.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.