Prekrajanje historije

Rehabilitacija Draže Mihailovića je sramotan čin

Povodom današnje odluke suda u Beogradu o rehabilitaciji četničkog vođe Draže Mihaliovića, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić u svojoj izjavi smatra da je ova rehabilitacija dokaz da fašizam nije pobijeđen na ovim prostorima.

„Besramna rehabilitacija jednog od najvećih zločinaca Drugog svjetskog rata i dokazanog saradnika nacističke Njemačke, predstavlja sramotan čin i šamar svim žrtvama četničkog progona, kojeg su na svojoj koži najbolje osjetili građani BiH u Drugom svjetskom ratu.

To je još jedan od dokaza da se historija ponavlja, jer je ista ideologija bila inspiracija onima koji su u proteklom ratu pokušali etnički očistiti našu zemlju od bošnjačkog i hrvatskog stanovništa, ali srećom, u svom naumu nisu uspjeli, jer su zaustavljeni otporom branilaca Republike BiH.

Rehabilitacija Draže Mihailovića je dokaz činjenici da fašizam na ovim prostorima nije poražen i da svakim danom sve više jača. Međutim, SDP BiH će se, kao i do sada, svim mogućim sredstvima boriti protiv fašizma i svih njegovih oblika. Niko ne može osporiti da je današnja, moderna BiH nastala na tekovinama zajedničke antifašističke borbe svih bh. naroda, koji su se, između ostalog, borili i protiv četnika Draže Mihailovića i koji će u svjetskoj historiji ostati zapamćeni kao kolaboracionisti hitlerovske Njemačke i to niti jedan sud i nikakva revizionistička politika neće promijeniti“, rekao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.