Edin Delić

Referendum za opoziv i nove načelničke izbore u Lukavcu koštat će 190.000 KM! Ko će to da plati?

Uskoro treba da bude održan referendum u Lukavcu na kojem će građani, ranije od planiranog birati čovjeka koji će biti na čelu njihove opštine. Podsjećamo, zahtjev za opoziv aktuelnog načelnika Edina Delića podnio je Opštinski odbor SDA.

Prema riječima aktuelnog načelnika Edina Delića, referendum za opoziv i novi izbori za načelnika Općine Lukavac koštat će najmanje 190.000 KM!

“Moramo u Budžetu planirati sredstva za ovu namjenu, te je nužno izvršiti umanjenje neke od budžetskih stavki. Narod i statistike govore da referendum neće uspjeti, pa čak i ako se desi čudo sasvim je moguće da ja ponovo budem kandidat, pa da nakon referenduma za opoziv i novih izbora opet dobijemo istog načelnika. Moje mišljenje i prijedlog je da ovu avanturu trebaju platiti oni koji su je i pokrenuli: političke stranke od novaca koje primaju iz Budžeta i vijećnici od svojih paušala. Posebno ako nakon referenduma ostane isti načelnik”, kazao je Delić, te dodao:

“Ukoliko smjena uspije i postave svog načelnika moći će i mijenjati Budžet kako su naučili, ali ako se desi očeklivani scenario fijaska SDA na referendumu, onda bi do kraja mandata općinskog vijeća svojim stranačkim honorarima i vijećničkim paušalima plaćali avanturu za koju su sami krivi. Istina, onda bi bili oštećeni i viijećnici koji nisu bili za referendum, ali zanimljivo je da ih većina prihvata ovakvu mogućnost i podržava prijedlog”, navodi Delić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.