Redovna sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH KO Sarajevo

Umjesto koncepta „bošnjačkog jedinstva“, nudimo koncept „sarajevskog jedinstva“

U okviru priprema za lokalne izbore 2016. godine, Kantonalni odbor SDPBIH KO Sarajevo održao je svoju redovnu sjednicu na kojoj je potvrdio svoje stavove da SDP u općinama Kantona Sarajevo ima verificirane kandidate za načelnike u svim općinama iz sastava Kantona Sarajevo.

Kao temeljna socijaldemokratska partija u Bosni i Hercegovini, a u cilju provođenja Kongresnih odluka SDP BIH, kantonalni odbor stava je da KO SDP BIH Sarajevo neće biti kamen spoticanja, već naprotiv, konstruktivan partner svim političkim partijama lijevo od centra, kako bi imali zajedničke kandidate za načelnike općina, kao odgovor najavljenoj „bošnjačkoj koaliciji“ SDA-SBB. Umjesto koncepta „bošnjačkog jedinstva“, nudimo koncept „sarajevskog jedinstva“, koji obuhvata jedinstvo svih građana i građanki Kantona Sarajeva, koji Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu vole kao svoju jedinu domovinu, bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost.

KO SDPBIH Sarajevo ne prihvata etničku getoizaciju glavnog Države BIH koju zagovaraju SDA i SBB, i žalosno je da se nakon hiljadugodišnjeg bogatstva različitosti i u ovoj 2016. godini moramo politički boriti za nešto što je civilizacijska tekovina Sarajeva i BIH. KO SDP Sarajevo poručuje da o ovom pitanju nema političkog kompromisa.

KO SDP Sarajevo potvrdio je verifikaciju kandidata općinskih organizacija iz Kantona Sarajevo za načelnike općina i pune multietničke liste za sva općinska vijeća, i iste proslijedio organima SDPBIH na konačno verificiranje te će SDP BiH u najmanje četiri opštine u Kantonu Sarajevo imati kandidate za načelnika.

U Općini Centar kandidat je aktuelni predsjednik KO SDP Sarajevo Igor Kamočaji, u Općini Novi Grad Sarajevo to je Edita Sulejmanović, dok je u Općini Ilidža kandidat Elvis Hadžić. U Općini Vogošća kandidat je Eldin Bajramović.

Ovim putem, na žalost onih koji su dezavuirali javnost u prethodnih nekoliko dana, obavještavamo da je kandidat za načelnika općine Trnovo ispred SDP BIH, naš uvaženi kolega Ibro Berilo.

Kantonalni odbor u svojoj izbornoj strategiji odlučan je u namjeri da ponovo pobjedi u općinama Centar i Trnovo, kao i da ponovno ima Gradonačelnika Grada Sarajevo.

KO SDP Sarajevo će izaći sa kandidatom za Gradonačelnika Grada Sarajevo, tokom izborne kampanje, kako bi građani Sarajeva znali kome će SDPBIH dati podršku da nastavi voditi glavni Grad Države – Sarajevo.

Cijeneći usložnjene političke prilike i raspad parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo, KO SDPBIH poziva Vladu Kantona Sarajevo i Premijera da odmah podnesu ostavke, jer je sasvim jasno da aktuelna Vlada nema koalicijsku većinu iz reda zastupnika SDA-SBB-BPS. U suprotnom, neka Vlada i Premijer objasni i pojasni građanima Kantona Sarajevo ko su zastupnici u Skupštini koji čine parlamentarnu većinu i podržavaju aktuelnu Vladu na čelu sa Premijerom SDA Elmedinom Konakovićem.

U proteklom mandatu Vlade Kantona Sarajevo, pod vodstvom SDA, vidjeli smo šta znači „radeljašizacija“ Kantona, čemu će se SDP, kao odgovorna politička partija oštro suprotstaviti putem svojih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.