Premijer FBiH Nermin Nikšić

Rebalansom budžeta do sredstava za liječenje najtežih oboljenja

Premijer FBiH Nermin Nikšić kaže kako je Vlada po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru uputila prijedlog rebalansa budžeta FBiH, čime želi ublažiti problem nedostatka novca u Fondu solidarnosti FBiH.

„To je problem koji zahtijeva hitno rješavanje jer se radi o financiranje liječenja najtežih oboljenja, osoba kojima svaki dan odgađanja može biti presudan.

Nažalost to je pitanje koje se neće riješiti ovakvim jednokratnim akcijama, ali s druge strane pokazuje da smo ga prepoznali i da smo u dogovoru s predstavnicima tih udruženja na tragu sistemskog rješenja za sljedeću godinu.

Vlada Federacije je Kantonalnim vladama i kantonalnim zavodima zdravstvenog osiguranja, koji su ostvarili suficit, uputila inicijativu i pozvala ih da se pridruže naporima u rješavanju problema liječenja pacijenata oboljelih od karcinoma i osiguraju dio novca potrebnog za njihovo liječenje do kraja godine.

Dodatni razlozi za rebalans budžeta uključuju usklađivanje budžeta vezano za usvajanje izmjena i dopuna Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite žrtava rata, potrebe za dodatnim novcem u primjeni Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u FBiH kao i Odluke o vanrednom usklađivanju penzija za 3,9% koja se primjenjuje od maja ove godine“, naveo je Nikšić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.