Aner Žuljević

Rebalans budžeta HNK je brutalna pljačka građana kroz prikupljanje poreza na poskupljenjima

Zastupnici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji po prvi puta su zakoračili u renoviranu zgradu Skupštine u Ulici Baruha Španca u Mostaru, u kojoj su za početak usvojili prijedloge izmjena i dopuna Proračuna za 2022. godinu, i to po skraćenom postupku.

Ova točka dovela je do žestoke rasprave i teških optužbi od strane oporbe u čemu je prednjačio SDP-ov Aner Žuljević.

„Rebalans je s aspekta brojeva pokazao da smo u proteklom periodu imali brutalnu pljačku kroz prikupljanje poreza na poskupljenjima, dok nažalost nismo vidjeli da se oteti novac vraća građanima. Imamo pet milijuna od 30 koji su prikupljeni, a koji se vraćaju kroz nabavku udžbenika i po stotinu maraka nezaposlenima, dok će onih 25 milijuna biti zamračeno u korupciji kao i svih ranijih godina. Čekamo izvješće revizije koje će pokazati da je ovo najnetransparentnija Vlada, i Vlada koja je bez kriterija dijelila novac. Gotovo milijardu maraka“, tvrdio je na konferenciji za medije.

Poručio je i kako bi da je kojim slučajem ministar u Vladi, danas razmišljao o bijegu iz zemlje, jer je ‘kriminal svakomu jasan i očigledan’.

„Da se nalazim u njihovim cipelama vjerojatno bih pobjegao na neki drugi kontinent, jer ne vidim nijedno tužiteljstvo koje će moći biti nijemo na ono što je potvrđeno u reviziji.

Novac se dijelio političkim tvrtkama bez kriterija.  Vlada u predizborno vrijeme nije pokazala ni širinu za trošenje javnog novca. Mogli su povećati stipendije, pa imati i ozbiljniji pristup za opremanje škola.

Puno je problema koje je Vlada s viškom mogla riješiti. Ipak, novac se dijeli bez kriterija i efekata. Nadam se da će to građani konačno prepoznati. Kada pogledate izvješće UINO-a, vidite da je za pola godine prikupljeno milijardu maraka više, tako da svjedočimo najbrutalnijoj vlasti koja od građana uzima dvije milijarde, a vratit će im 200 milijuna maraka. Kada bi brinuli o narodu kao o sebi, život građana bi bio iz bajke“, mišljenje je Žuljevića.

Dnevni list

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.