Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Reakcije Mustafe Cerića su pucanj u multietničku Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić osvrnuo se na izjavu Mustafe Cerića, u kojoj pokušava oblatiti potpredsjednika SDP BiH Vojina Mijatovića i njegove izjave vezane za Bakira Izetbegovića i genocid u Srebrenici.

„Nekada sam, povodom njegovog napada na tadašnjeg ministra obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo Emira Suljagića i prizivanja Sarajevskog proljeća po uzoru na Arapsko, poručio tadašnjem Reisu Ceriću da ukoliko on to priželjkuje Bosni i Hercegovini, njemu želim da ga doživi u svojoj kući.

Ne treba Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP BiH, advokat, ali je današnja reakcija nekadašnjeg Reisa “pucanj” u multietničku Bosnu i Hercegovinu.

Njegova reakcija nije “pucanj” niti stavljanje mete samo na Vojina Mijatovića, već na sve Vojine, sve one koji ne pristaju da ih dijele po tome kako se zovu, da li se i kojem Bogu mole ili uopšte ne mole.

Nedavno je slično napadnut od SDA jurišnika Igor Stojanović, danas Vojin, ko je sljedeći i da li će se završiti samo na verbalnim uvredama ili će neki jurišnik poželjeti da ode korak dalje u ovim ksenofobnim prijetnjama?

Naravno da ćemo mi u SDP-u po svaku cijenu braniti pravo svakog Vojina, Vesne, Igora, Ivana, ali i Jasne, Jasmina ili Benjamine da ima pravo na svoje mišljenje i da zbog toga neće biti izloženi uvredama i prijetnjama ili sutra fizičkim napadima.

Zato povodom posljednjeg sluđivanja javnosti novim virtualnim ratovima između koalicijskih partnera i skretanje pažnje sa stvarnih životnih problema građana želim javno pozvati lidere vladajućih stranaka koji su se otcijepili od naroda da stanu na čelo rata protiv pandemije i da povedu građane Bosne i Hercegovine u masovno cijepljenje.

Cijepljenje je nužno da bi se narod spasio, a otcjepljenje fiktivna priča od koje nema koristi, kao ni od besmislenog pričanja o predvođenju naroda u rat. Rat je prošao i ko se borio, borio se.

To što su neki propustili priliku pa bi sada da to kompenzuju virtualnim junaštvom je njihov problem, a ne problem građana. U Bosni i Hercegovini treba objaviti rat korupciji i kriminalu, siromaštvu, nezaposlenosti.

U takvom ratu gube SNSD, SDA i HDZ, a pobjeđuje država Bosna i Hercegovina i svi njeni građani“, kaže Nikšić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.