Sarajevo

Reakcija Udruženja na članak "Koga je ministar Helez častio našim parama"

U reagiranju su, između ostalog, demantovani navodi da spomenuto udruženje ne spada u red boračkih, te je navedeno da je Helez prvi ministar koji je odmah po preuzimanju dužnosti posjetio borce i porodice šehida koje su se vratile u Republiku Srpsku

Slika

Udruženje "Povratak, posao i opstanak u modričkoj regiji"  reagovalo je na članak "Koga je ministar Helez častio našim parama-Pismo podrške, 8.000 KM", objavljen u "Oslobođenju" 25.03.2014. godine.  U reagiranju su, između ostalog, demantovani navodi da spomenuto udruženje ne spada u red boračkih, te je navedeno da je Helez prvi ministar koji je odmah po preuzimanju dužnosti posjetio borce i porodice šehida koje su se vratile u Republiku Srpsku.

"Vaš  novinar sve što je rekao o našoj podršci ministru Helezu i njegovoj nama, u biti je slagao ili, eufemistički rečeno, rekao neistinu. Prvo, ministar Helez je prvi federalni ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida koji je primijetio da u ukupnoj boračkoj populaciji postoji i nekoliko desetina hiljada demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica šehida i poginulih boraca koji su se vratili u Republiku Srpsku. Drugo, ministar Helez je prvi ministar koji je odmah po preuzimanju dužnosti posjetio demobilisane borce, ratne vojne invalide i porodice šehida i palih boraca u svim regijama RS-a, upoznao se sa neodrživim socijalno-ekonomskim stanjem najvećeg dijela ukupne povratničke populacije u RS-u, a posebno boračke, podržao naše napore da im pomognemo i sam nam dao svoje mišljenje i prijedloge. Treće, udruženje "Povratak, posao i opstanak u modričkoj regiji jeste 100 posto boračko udruženje!", stoji, između ostalog, u pisanom reagiranju upućenom dnevnom listu "Oslobođenje".

Podsjećamo, u spomenutom članku objavljenom u "Oslobođenju" navedeno je da je ministar Helez "častio" udruženje "Povratak, posao i opstanak u modričkoj regiji" koje "ne spada u red boračkih", te da podršku radu resornog ministra pružaju "jer su osjetili potrebu da se oduže ministru za novčanu potporu".

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.