Damir Šabanović, predsjedavajući OV Jablanica

Reakcija na saopštenje OO SDA Jablanica

S ciljem objektivnog i istinitog informisanja, a reagujući na prekjučerašnje saopćenje za javnost OO SDA Jablanica, kojim se ja, Damir Šabanović, predsjedavajući OV Jablanica direktno prozivam za ugrožavanje prosperiteta naše Općine, navodnim izbjegavanjem sazivanja konstituirajuće sjednice OV Jablanica.

To što u OO SDA Jablanica meni spočitavaju da ću, ukoliko hitno ne sazovem konstiturirajuću sjednicu OV Jablanica, ugroziti kvalitetnu pripremu i donošenje budžeta Općine za 2017. godinu, je običan nonsens i dezavuisanje javnosti u dnevno-političke svrhe.

Kada je u pitanju spominjanje mog imena u kontekstu ugrožavanja donošenja budžeta, u SDA sigurno znaju da Nacrt budžeta Općine Jablanica za 2017.godinu, sa današnjim danom, nije dostavljen ni Stručnoj službi za poslove Općinskog vijeća, ni Općinskom vijeću, niti meni lično. O tome nisu obavjestili javnost, već u skladu sa dosadašnjom praksom konstantno odgovornost za svoj nerad prebacuju na druge adrese.

U mandatu tokom kojeg sam predsjedavao Općinskim vijećem postupao sam isključivo i samo u skladu sa zakonima, te ga na taj način planiram i završiti, a svakako ne postupajući u skladu sa željama bilo kojeg političkog subjekta, pa tako ni sa željama iz jablaničke SDA.

Također je bitno napomenuti da je saziv OV Jablanica 2012.-2016.godina konstituisan 5.12.2012. godine ili tačnije, zadnji dan zakonskog roka. Ne sjećam se da su tada bili ugroženi bilo kakvi ključni dokumenti i s pravom se pitam da li u SDA Jablanica imaju dvostruka mjerila ili se radi o amneziji?

Javnost i građane općine Jablanica želim obavjestiti da je konstituirajuća sjednica novog saziva OV Jablanica, u skladu sa Statutom Općine i Poslovnikom o radu OV Jablanica, sazvana za 30.11.2016.godine.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.