Forum žena KO SDP BIH Sarajevo

Reakcija na istup predsjednice Asocijacije žena SDA KS – Džihad i izdajnici

Nazivanje i smatranje izdajnicima svih onih koji nisu pod okriljem SDA u bilo kom smislu, postalo je svakodnevna praksa. Politički diletanti daju si za pravo da uspostavljaju dijagnozu izdajništva a u stvari su oni ti koji su sami po sebi dijagnoza.

Ostrašćenost koja graniči sa zdravorazumskim je pojava i stanje u kojem se mnogi nalaze i koje ponajviše dolazi do izražaja kada je evidentno da nešto propada, ne uspijeva, tone… Tada se pribjegava primjeni metode s ciljem mobilizacije „širih narodnih masa“. Takvoj metodi je čini se sklona „prva“ u Asocijaciji žena SDA KS.

Pozivanje na džihad u izvornom smislu riječi za pravog vjernika značilo bi pozivanje na unutrašnju borbu sa samim sobom da bi bili bolji ljudi, da bi pobjedili svoje unutarnje strasti, suzdržali se od nepravde, ovladali sobom. Ovaj izraz dobija drugačiju, zastrašujuću konotaciju u svakodnevnoj upotrebi, naročito kada se njime koriste neuki politikanti. Vjera, vjernici, vjersko nikada ne bi smjeli biti oružje u rukama politike, političara, politikantstva. Vjera nikada ne bi smjela biti korištena za vrijeđanje drugih i drugačijih, korištenje onih koji ne promišljaju i lako se povode za površnim i huškačko artikuliranim pozivima na jedinstvo jednog naroda ili propitivanje inteligencije i pameti jednog naroda.

Mržnja i izdaja nikada nije bila niti će biti cilj oko kojeg se okupljaju oni koji državu BiH i njene građane ne gledaju kroz prizmu pripadnosti samo jednom narodu i jednoj političkoj opciji. Nacionalističke i retrogradne politike su nas dovele ovdje gdje jesmo, a Bosanci i Hercegovci vide kakvo je to stanje i Bosanci i Hercegovci znaju šta im je činiti.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.