Reakcija mladih bihaćkog SDP-a na gašenje osam odsijeka na fakultetima u Bihaću!

Posljednjih dana svjedočimo gašenju osam odsjeka na fakultetima Univerziteta u Bihaću. Razloge i opravdanja odgovornih svakodevno slušamo i gledamo u vidu masovnog odlaska mladih i malog broja učenika koji završavaju srednje škole, te odluke da svoje školovanje nastave u drugim kantonima ili inostranstvu.

Forum mladih Gradske organizacije SDP BiH Bihać poziva odgovorne da se uozbilje i počnu raditi ono za šta su dobro plaćeni.

Po svemu sudeći premijeru USK od problema na Univerzitetu Bihać, čiji je i sam vanjski suradnik, bitnije je objaviti status na Facebooku, te biti sponzor političke ekskurzije čelnika Unije studenata. I dok premijer “fejzbuči”, Senat kao jedno od najodgovornijih tijela univerziteta se “zabavio o sebi” i svojim foteljama. I na to sve Rektor, kao najistaknutija i najodgovornija figura u ovoj piramidi odgovornosti se poput “Mladog Vertera” putem portala dopisuje sa pojedinim profesorima univerziteta.

Gospodo draga, okanite se svojih malih sujeta i političkih igrica, te se uhvatite u koštac sa problemima koji iz dana u dan sve više vode univerzitet ka gašenju.

Nemojte se kriti iza odlaska mladih i odabira drugih sredina za studiranje, jer ste upravo vi i vaše političke igre krivci njihovog odlaska. Zavrnite rukave svojih skupocijenih odijela i radite na strategiji razvoja Univeziteta u Bihaću, koja će ga vremenom staviti u sam vrh akademskih institucija ove zemlje, te na taj način učiniti prvim odabirom kako domaćih , tako i inostranih brucoša.

Ovim putem pozivamo sve brucoše i studente da nam se priključe u borbi za Univerzitet, jer nema većeg mraka od neznanja!

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.