KO SDP BiH Tuzla

Reagovanje povodom otvorenog pisma predsjednika KO DF Tuzla

Javno oglašavanje ovog tipa, ne bi zasluživalo ozbiljno reragovanje, kad se ne bi radilo o opakoj selekciji činjenica – u korist njihovog izvrtanja i u cilju obmanjivanja javnosti.

Slika

Pod firmom otvorenog pisma predsjedniku SDPBiH, predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora Demokratske fronte – Željko Komšić reaguje na pisanje nekih portala „bliskih SDP-u BiH“ na način političkog analfabete i političara-početnika, koji je pobrkao babe i žabe.

Nije jasno kakve veze ima SDP s portalima koji pišu o raskolu u DF-u u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Ali, zato je jasno da „poletni“ autor reagovanja nema odgovor na javno objavljene činjenice o stanju u vlastitoj stranci, pa nudi klasičnu zamjenu teza: ne govori o temi, već pažnju skreće na podmetanja, laži i izmišljotine o SDP-u. „Poenta“ mu je „krivica“ SDP-a za – ni manje, ni više – „paljenje zgrade Vlade TK, hiljade novih nezaposlenih, rođačko-nepotistička zapošljavanja, kao i rekordni deficit u budžetu TK“. Sve je začinjeno sljepilom o cestovnim vezama Tuzle i ostatka zemlje i tvrdnjom o navodnom „masovnom“ odlasku organizacija i članova iz SDP-a, uključujući i dva opštinska načelnika (čija se imena, naravno, ne navode, jer ne postoje!).

Javno oglašavanje ovog tipa, ne bi zasluživalo ozbiljno reragovanje, kad se ne bi radilo o opakoj selekciji činjenica – u korist njihovog izvrtanja i u cilju obmanjivanja javnosti. Pa se, tako, SDP-u šalje račun za probleme TK koji traju deceniju i po. Ili se pominje put Tuzla-Orašje, a „zaboravlja“ rekonstrukcija desetak tuzlanskih ulica i Sjeverne saobraćajnice, petlje Šićki Brod, dionice puta Đurđevik-Stupari i projekat Karaula, posebno Koridor V-C, na kome je za petnaest godina izgrađeno 36, a za tri posljednje 67 kilometara auto-puta.

Ovo je dovoljno za toplu prijateljsku preporuku mlađanom i, očito, čelniku tuzlanskog KO DF-ŽK Mahiru Mešaliću u razvoju – da se temeljito preispita, informiše o pravom stanju stvari i okrene onome što je izabrao, pokuša nešto korisno i dobro naučiti i učiniti, umjesto što Zlatka Lagumdžiju, Envera Bijedića, Mirzu Kušljugića i druge istaknute aktiviste SDP-a stavlja na tendencioznu vagu svog političkog i stručnog sljepila.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.