Aner Žuljević

Razvojna banka radi sve, osim na razvoju FBiH

Nacrt zakona o Razvojnoj banci u Federaciji BiH izazvao je burnu raspravu u Domu narodu Parlamenta FBiH. Ministrica finansija Jelka Miličević kazala je kako želi da “naša Razvojna banka bude i razvojna i banka jer ona do sada nije bila funkcionalna”. Istakla je i da očekuje punu podršku delegata. Ovo je izazvalo oštre rekacije delegata koji su kazali kako su je “isti oni koji predlažu rješenje, krčmili 24 godine”, “pravili cirkus” i “od nje napravili mjesto za podobne koji su na zalasku političke karijere”.

Aner Žuljević (SDP) kazao je kako je u “Razvojnoj banci vladao cirkus koji je izazivao negativne konotacije u javnosti”.

“S aspekta bilo koje banke, ukazivalo se da se ne radi o dobroj namjeri nego da se smještaju politički podobni ljudi na zalasku karijere na dobor plaćena mjesta. I to bez bilo kakve obaveze da imaju ikakav instrument nadzora svog rada u smislu uspješnosti. Mi kao parlament nikada nismo imali priliku dobiti rezultate rada tog tamo, a javni novac je u pitanju. Koliko je vlast Razvojnu banku smatrala nečim manje biznim za sebe je stalni sukob koji se tamo dešavao vezano za nelegalan Nadzorni odbor i smjene koje su se vršile, a bile pravno upitne”, kazao je Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.