Suljkanović

Razmatranje zakona o prebivalištvu o boravištu u RS-u predizborni SNSD-a

Mi ćemo sve svoje kapacitete usmjeriti na to da taj zakon oborimo na entitetskom nivou

Slika

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Enes Suljkanović kazao je Agenciji Fena da današnje razmatranje u Narodnoj skupštini RS-a Nacrta zakona o prebivalištu i boravištu u RS-u posmatra kao predizborni potez vladajućeg SNSD-a, "da se narod zabavi oko zakona o prebivalištu".

On ističe da takvi zakoni treba da se donose na državnom nivou.

– Mi ćemo sve svoje kapacitete usmjeriti na to da taj zakon oborimo na entitetskom nivou. On treba da se radi na državnom nivou i kada dođe vrijeme sigurno će biti usvojen – kazao je Suljkanović.

Upitan o predstojećim općim izborima, Suljkanović je kazao da je dosad SDPBiH uvijek izlazio samostalno.

– Mi smo otvoreni za saradnju sa svim partijama. Imamo organe partije koji će sigurno donijeti odluku s kim ići u koaliciju, možda na određenim regijama, teritoriji – kazao je Suljkanović.

Dodao je da rade dosta na infrastrukturi.

– Optimista sam. Uvažavamo aktivnosti „Prvog marta“ oko preregistracije, a ovo su već političke stvari koje treba da rade partije. Mislim da dosta partija koje su i u Koaliciji „Prvi mart“ nemaju baš dobru namjeru, već hoće samo da se poslože da bi dobili određene mandate u Narodnoj skupštini RS-a, odnosno u Parlamentarnoj skupštini BiH – kazao je Suljkanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.