PSBiH

Razmatran Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u BiH

Poslanik Saša Magazinović (SDP BiH) je kazao da je ovaj zakon već bio predlagan od Vijeća ministara BiH, odnosno Ministarstva civilnih poslova

Slika

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je razmatrao Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač poslanik Mato Franjičević. Ustavnopravna komisija nije utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH, te nisu podržana načela za prijedlog ovog zakona.

Poslanik Saša Magazinović (SDP BiH) je kazao da je ovaj zakon već bio predlagan od Vijeća ministara BiH, odnosno Ministarstva civilnih poslova.

– Jedina razlika između ovog zakona i onog, osim potpisnika, je to što se u obrazloženju ovog zakona eksplicitno spominje da na jednom dijelu teritorije BiH, odnosno Federacije BiH, da je na tom teritoriju i dalje na snazi zakon hrvatske republike herceg-bosna koji tretira ovu oblast. Dakle, i to je još jedan od pokazatelja da predlagaču nije stalo uopšte da prođe ovaj zakon, nego da se malo priča o tome i da on na određenom lokalitetu pokaže svoj patriotizam – kazao je Magazinović.

Dodao je da nije problem da se usvoji zakon o praznicima čiji će dio biti i vjerski praznici.

– Ali insistirati na tome da država BiH ima zakon o vjerskim praznicima, a nema zakon o državnim praznicima, nažalost po one koji ovo predlažu, ne može proći – kazao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.