SDP BiH u Jelahu

Razlike između SDP BiH i ostalih stranaka su jasno vidljive

Mi smo partija koja je potpuno drugačija od ostalih i to smo dokazali više puta, a posebni smo i po tome što smo većinu naših obećanja i ispunili. Nažalost, rezultate nismo dovoljno promovirali, jer nismo imali vremena od rada, pa zato sada drugi sebi pripisuju zasluge za ono što smo mi uradili

Slika

Socijaldemokratska partija BiH nastavlja sa svojim predizbornim aktivnostima u Zeničko-dobojskom kantonu, pa su u Jelahu sinoć građanima i simpatizerima predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti iz ovog kantona. Jelah je jedna od sredina u kojoj je na prošlim Opštim izborima SDP BiH imao jako dobre rezultate, a sudeći prema broju okupljenih, sigurno je da će takvi rezultati biti ponovljeni i na ovim izborima.

„Dobri rezultati u proteklom mandatu su vidljivi i samo oni koji ne žele biti korektni, reći će da ništa dobro nije urađeno. Imamo šta pokazati građanima, kako u Jelahu, tako i u ostalim dijelovima ovog kantona, ali i u čitavoj FBiH“, rekao je Senad Subašić, nosilac izborne liste za Federalni parlament iz ZDK i predsjednik Opštinske organizacije SDP BiH Tešanj.

 

Munib Husejnagić, aktuelni premijer ZDK i nosilac liste za Skupštinu ovog kantona, osvrnuo se na februarske proteste i pokušaje smjene Vlade ovog kantona, iako se, do sada, radi o jednoj od najuspješnijih vlada u ovom kantonu.

„Iako su nas pokušali smijeniti, niko nije imao hrabrosti preuzeti funkciju Premijera i, barem, pokušati uraditi nešto. Ova pozicija je bila vruć krompir, koji niko nije htio, ali nas nije strah bilo čega, jer građanima polažemo račune čistog obraza, a tako ćemo nastaviti i dalje“, dodao je Husejnagić.

Ermina Salkičević-Dizdarević, zamjenica državnog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu BiH, rekla je da je jedini problem SDP BiH taj što članovi samo šute i rade, dok se drugi hvale obećanjima.

„Mi smo partija koja je potpuno drugačija od ostalih i to smo dokazali više puta, a posebni smo i po tome što smo većinu naših obećanja i ispunili. Nažalost, rezultate nismo dovoljno promovirali, jer nismo imali vremena od rada, pa zato sada drugi sebi pripisuju zasluge za ono što smo mi uradili“, rekla je Salkičević-Dizdarević.

Generalni sekretar SDP BiH i premijer FBiH Nermin Nikšić okupljenima je rekao kako su se svi problemi u ovom entitetu fakturisani ovom sazivu vlade.

„Svaki problem, od kojih su većina naslijeđeni od onih koji su vladali prije nas, fakturisan je nama. Nemoguće je bilo sve probleme otvoriti, a kamoli riješiti. Međutim, uspjeli smo riješiti probleme koji su bili najveći, a to su dugovi prema borcima i penzionerima, koji su od ranije vlasti bili ostavljeni na cjedilu“, objasnio je Nikšić.

Dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, rekao je da je ovo samo poluvrijeme utakmice, čije drugo poluvrijeme donosi nastavak borbe protiv nepravde i nezaposlenosti u našoj zemlji.

„Jasno se vidi da smo ujedinjeni na pravom putu ka boljoj budućnosti BiH i jasno se vidi da to nekima smeta. SDP BiH mora biti ujedinjen, jer bez nas nema ujedinjene BiH. Danas nam se nude stranke koje u svojim nazivima moraju imati imena svojih lidera, što dokazuje njihovu nesigurnost i iza njih ne stoji nikakva snaga, nego samo prazna obećanja“, kazao je dr. Lagumdžija.  

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.