Razgovori SDP BiH i SDU oko mogućnosti zajedničkog nastupa na Lokalnim izborima 2016.

Delegacije Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Socijaldemokratske unije (SDU) BiH održale su sastanak na kojem su razgovarali o mogućnostima zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.

Na sastanku je razgovarano o načinima zajedničkog djelovanja, u vidu podrške kandidata za načelnike, odnosno gradonačelnike, na oktobarskim loklanim izborima.

Navedeno je da postoji spremnost na dogovor i ostalih građanskih i lijevo orijentisanih stranaka u BiH, kako bi zajedničkim snagama odgovorili na katastrofalno stanje u društvu i potpunu nesposobnost vladajuće koalicije.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo obavljenim razgovorima te dogovoreno da će se oni intenzivirati, prvenstveno sa građanskim političkim partijama, ali da će se, također, obaviti i konsultacije sa nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i intelektualcima kako bi se dobila što šira podrška javnosti.