Nermin Nikšić

Razgovori o izmjenama izbornog zakonodavstva su bili korektni, ali nije bilo spektakularnih pomaka

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić smatra kako sve strane u propalim pregovorima iskreno pokušavaju doći do rezultata, ali nažalost to svi žele postići različitim putevima.

“Nije bilo spektakularnih pomaka.

Nije bilo popuštanja. Razgovori su protekli korektno i svi smo opredijeljeni da se riješi pitanje delegata u Domu naroda FBiH s tim da HDZ želi da se u to uključi i rješavanje problema izbora članova Predsjedništva BiH.

Venecijanska komisija nam možda pomogne oko toga šta je to što je odluka Ustavnog suda odnosno koji su to principi u skladu s evropskim standardima”, rekao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

On je dodao da je popis 1991. godine neupitan i da SDP od toga neće odstupiti. Također, smatra kako danas postoji problem preglasavanja i nereprezentativne zastupljenosti u Domu naroda FBiH.

klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.