Sarajevo

Razgovor sa sindikalistima “ArcelorMittala”

Premijer Nikšić je prihvatio prijedlog sindikalista da organizira susret s predstavnicima Uprave “ArcelorMittala”, na kojem bi bilo razgovarano o danas iniciranim pitanjima

Slika

Premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja danas su sindikalni predstavnici zeničkog “ArcelorMittala” upoznali s problemima s kojima se suočavaju zbog toga što, kako su kazali, Uprava ove kompanije ne provodi tzv. Socijalni paket, potpisan kao anex privatizacijskog ugovora.

Prema njihovim navodima, broj zaposlenih u “ArcelorMittalu” konstantno se smanjuje, a proizvodnja povećava. To dovodi, uz ostalo, do povećanog angažmana radnika, te, posljedično, do većeg broja ozljeda na radu.

Premijer Nikšić je prihvatio prijedlog sindikalista da organizira susret s predstavnicima Uprave “ArcelorMittala”, na kojem bi bilo razgovarano o danas iniciranim pitanjima. Nakon toga bi mogao biti održan i trilateralni razgovor u kojem bi sudjelovali i predstavnici Sindikata “ArcelorMittala”.

Današnjem susretu u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu nazočio je i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.