Vlada FBiH:

Razgovor sa predstavnicima Sindikata

Sindikalni predstavnici dali su podršku nastojanjima Federalne vlade da, u suradnji sva tri socijalna partnera, bude postignut dogovor o povećanju osnovice za obračun plaća, s tim da bi doprinosi za pojedine niskoakumulativne gospodarske grane, sukladno Zakonu o doprinosima, i dalje ostali na sadašnjoj razini

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj, direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović i predstavnici Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje razgovarali su danas s predstavnicima Sindikata tekstila, kože, obuće i gume BiH, te bivših radnika  zeničkog „Borca“.

Kada je riječ o „Borcu“, danas je dogovoreno da bivši radnici upute Federalnom miistarstvu energije, rudarstva i industrije zahtjev za uvezivanje staža za deset radnica koje ove godine stječu uvjete za odlazak u mirovinu. Na tamelju tog zahtjeva, Federalno ministarstvo će Vladi FBiH predložiti donošenje odluke o izdvajanju sredstava iz tekuće rezerve, čime bi bili stvoreni uvjeti za umirovljenje ovih deset radnica.

Tijekom susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, kojem je nazočio i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, razgovarano je o stanju u ovoj industrijskog grani, te mogućim pravcima rješavanja problema koji se odnose na visinu plaća, zdravstveno osiguranje i uvezivanje staža.

Sindikalni predstavnici dali su podršku nastojanjima Federalne vlade da, u suradnji sva tri socijalna partnera, bude postignut dogovor o povećanju osnovice za obračun plaća, s tim da bi doprinosi za pojedine niskoakumulativne gospodarske grane, sukladno Zakonu o doprinosima, i dalje ostali na sadašnjoj razini.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.