Nedžad Zukanović

Ratni zločinci ne mogu biti izabrani za načelnike

Novoizabrani načelnici iz Unsko-sanskog kantona (USK) napustili su svečanu salu Parlamenta BiH, nakon što je Fikret Abdić, novi načelnik Velike Kladuše preuzeo certifikat Centralne izborne komisije (CIK).

Jedan dio prisutnih u sali prilikom dodjele certifikata Abdića je pozdravio aplauzom, a načelnici iz USK-a su iz protesta napustili salu, odlučivši da certifikate preuzmu na kraju svečanosti.

Načelnik Ključa Nedžad Zukanović rekao je da su ovim činom željeli poslati jasnu poruku kako ratni zločinci ne mogu biti izabrani za načelnike.

“Ovo nije dobra poruka i mora se mijenjati zakon kako nam se ne bi ponovila slična situacija sljedeće godine. Bude se strasti, mi ne želimo da sjedimo u sali sa onima koji su ratni zločinci”, rekao je on.

Klix

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.