SDP BiH Velika Kladuša

Raspolaganje javnim novcem mora biti transparentno, nikako tajno!

Istup novoimenovanog vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Komunalije” d.o.o. Velika Kladuša na 11. sjednici Općinskog vijeća smatramo krajnje neprofesionalnim i nedopustivim.

Nedopustivo je da direktor jednog javnog preduzeća čiji je osnivač Općinsko vijeće uzme sebi za pravo da odbija odgovoriti na vijećnička pitanja o poslovanju ovog javnog preduzeća, te poslovanje istog nazivati poslovnom tajnom, a hvaljenje konforom na račun građana predstavlja vrhunac bahatog banašanja.

Novoimenovanom vršiocu dužnosti bi trebalo biti jasno da nema te informacije vezane za poslovanje javnog preduzeća koja može biti tretirane kao poslovna tajna pred osnivačem, te da javnosti ne bi trebali biti potrebni špijuni kako bi saznali nešto o poslovanju javnog preduzeća.

Očigledno je da u poslovanju ovog javnog preduzeća ima dosta tajni koje će glavni akteri na sve moguće načine pokušati sakriti od javnosti, a u tome normalno neće uspjeti, to im obećavamo.

Dok se vi hvalite komfornim životom i uživanjem koje plaćate javnim, odnosno narodnim, novcem, mnogi naši sugrađani samo djelić tog komfora su primorani da traže van granica Bosne i Hercegovine!
Smatramo da građani Velike Kladuše u svakom trenutku trebaju i moraju dobiti na uvid informaciju kako i na koji način se raspolaže sa javnim novcem, odnosno njihovim novcem.

Svi oni koji ne znaju kako danas izgleda velikokladuška politika, neka poslušaju dvije minute kladuškog cirkusa na sljedećoj poveznici.

SDP BiH Velika Kladuša

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.