Radovi u Fejićevoj ulici obustavljaju život građana

Nastavak izgradnje kolektora je vijest koja svakako raduje sve Mostarce. Međutim, kao i u svemu drugom kod aktuelne vlasti, mnoga pitanja ostaju otvorena. To je prije svega trajanje izvođenja radova u Fejićevoj ulici koji su faktički obustavili život građana u tom području i zaustavili rad institucija koje se tu nalaze. Korisnici poslovnih prostora su na jedan duži vremenski period dovedeni u stanje besmisla njihovog postojanja čime je ugrožena egzistencija značajnog broj ljudi.

Postavlja se pitanje: Zašto se prilikom raspisivanja konkursa za izvođenje radova nisu zadali kraći rokovi izvođačima i zašto nije angažovan veći broj radnika na izvođenju radova u jednoj od ulica koja je srce grada a sa ciljem što bržeg završetka radova. Izvođenje radova na ovaj način može trajati veoma dugo, a posljedice lošeg planiranja snose građani.

Također se pitamo da li je pokrenuta odgovornost oko tehničkog prijema ceste od Tekije prema Bišću i od Bejruta prema Zaliku obzirom da se iste nalaze u gorem stanju nego prije izgradnje kolektora i tražimo od nadležnih da građanima odgovore na ovo pitanje.

Na kraju, zanimljivo bi bilo dobiti informaciju o tome da li i kada je planirano spajanje na kolektor ogromnih kanalizacionih cijevi koje vode od Binga i Bafo naselja, a koje danas utiče u Neretvu, zagađuju i ono malo čistog dijela Neretve i njenih obala koje su građani sami očistili? Bez toga se izgradnja kolektora čini besmislena.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.