Saša Magazinović

Radovi na putu Foča – Šćepan Polje trebaju startati najkasnije početkom 2021. godine

Početak radova na magistralnom putu Foča – Šćepan Polje treba da, u zavisnosti od rješavanja imovinsko-pravnih poslova i obezbjeđenja finansijskih sredstava, počnu krajem 2020. ili početkom 2021. godine, potvrdilo je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske.

“Projektna dokumentacija za rekonstrukciju magistralnog putnog pravca Foča – Šćepan Polje je izgrađena 2016. godine i sačinile su je konzorcij Aecom i Institut za građevinarstvo d.o.o Banja Luka”, stoji u odgovoru Ministarstva saobraćaja i veza RS na zastupničko pitanje zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saše Magazinovića.

Pored toga, navodi se u odgovoru, izgrađene su i Studija utjecaja na životnu sredinu i Studija opravdanosti, kao i Urbanističko-tehnički uslovi.

“Izradu navedene dokumentacije finansirala je Evropska komisija. Trenutno su u toku aktivnosti u vezi sa izdavanja lokacijskih uslova izrade geodetskog elaborata o terenskom cijepanju i obilaženju linije eksproprijacije na terenu”, navodi se u odgovoru Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Nakon toga će se, navodi se u odgovoru, pristupiti rješavanju imovinsko-pravnih poslova, reviziji projektne dokumentacije, izdavanju građevinske dozvole, ugovaranju sa izvođačem radova i nadzora, te realizaciji u trajanju od dvije do tri godine.

“Također, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Javno preduzeće Putevi Republike Srpske aplicirali su prema WBIF za dodjelu grant sredstava u iznosu 20 posto za realizaciju ovog projekta. Evropska banka za obnovu i razvoj je spremna finansirati realizaciju ovog projekta”, stoji u dokumentu Ministarstva saobraćaja i veza RS.
Vlada RS-a je, prema navodima iz dokumenta, 24. jula 2018. godine zadužila Ministarstvo saobraćaja i veza i JP Putevi Republike Srpske da ga realizuje projekt.

Kada je riječ o regionalnom putnom pravcu Rudo – Uvac, Ministarstvo saobraćaja i veza RS navodi kako je u planu da se za naredni period pristupi izradi plansko projektne dokumentacije za izgradnju nove trase regionalnog putu Rudo – Uvac.

“Izgradnja ovog putnog pravca nije planirana srednjoročnim planom Javnog preduzeća Putevi Republike Srpske d.o.o. Banja Luka”, navodi se u odgovoru Ministarstva saobraćaja i veza RS na zastupničko pitanje zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.