Adnan Šteta

Radovi na obnovi tramvajske pruge teku prema dinamičkom planu

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo i predsjednik KO SDP BiH Sarajevo Adnan Šteta nedavno je obišao obje dionice tramvajske pruge na kojima se izvode radovi.

Na dionici Ilidža-Nedžarići prva faza zemljanih radova u dužini od 2,5 kilometara je okončana, nakon što je višestruko povećan obim radova zbog potrebe za zamjenom temeljnog tla.

“Radovi teku prema dinamičkom planu, iako je bilo nepredviđenih situacija. Naši sastanci petkom i obilasci radova imaju za cilj stalnu komunikaciju sa izvođačem i nadzorom radova, a sve u cilju što bržeg rješavanja određenih izazova na koje se nailazi i u cilju informisanja javnosti o tome šta je urađeno,” rekao je ministar Šteta.

Privode se kraju radovi i na Stupu koji su bili obustavljeni radi pronalaska skeleta nepoznatog porijekla, a u zoni Stup-Nedžarići izveden je najteži dio radova na odvodnji.

Kada je riječ o drugoj dionici, počeli su radovi na demontaži pruge, nakon čega se očekuje početak zemljanih radova. Definisani su materijali gornjeg stroja, a to su šine, pričvrsni pribor, skretnice i križišta i sa dobavljačima ugovorene količine sa rokovima za isporuku.

Paralelno sa izvođenjem radova, izrađuje se neophodna tehnička dokumentacija.

Podsjećamo, ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u kantonu, koji se na dionici Ilidža-Marijin dvor počinje realizovati prvi put nakon 60 godina.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.