Mehmed Bradarić za Fenu

Radončić će ostati upamćen kao ministar u čijem mandatu je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH

Radončić nije učinio ništa da zaštiti zastavu i Predsjedništvo BiH od paljenja.

Slika

Fahrudin Radončić će ostati upamćen kao ministar sigurnosti BiH u čijem je mandatu zapaljena zgrada Predsjedništva Bosne i Hercegovine, što nije uspjelo ni agresorima u ratu – kazao je danas u izjavi za Agenciju FENA delegat u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Mehmed Bradarić (Socijaldemokratska partija – SDP). 

– Ministar je već smijenjen u Predstavničkom domu, a vjerujem da će biti smijenjen i u Domu naroda, zato što nije učinio ništa da zaštiti zastavu i Predsjedništvo BiH od paljenja. Ako su poslanici iz Republike Srpske zbog toga glasali za njegovu smjenu, na dobrom smo putu – mišljenja je Bradarić.

Dodaje da su očekivanja bila takva da će ministar sigurnosti, nakon paljenja institucija BiH i velikog broja povrijeđenih policajaca, sam podnijeti ostavku, ako ništa onda iz moralnih razloga. 

– Nažalost, to se nije desilo, kao ni njegov pokušaj da, barem, kao ministar tih dana koordinira radom svih sigurnosnih struktura kako bi bila obezbijeđena sigurnost građana i policajaca, a posebno institucija BiH – naglašava Bradarić.

Smatra da su ovo više nego dovoljni razlozi zbog kojih će delegati SDP-a podržati inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA) za smjenu Radončića s dužnosti ministra sigurnosti. 

– Radi se o potpuno prinicipijelnom stavu i odnosu prema simbolima države i državnosti, a nije riječ o nikakvim ranijim dogovorima, niti vraćanju usluga, te niko zbog ove smjene neće moći tražiti, a ni dobiti, nikakvu protuuslugu od SDP-a – zaključio je Bradarić. 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.