Magazinović

Radončić će biti upamćen kao ministar u čijem je mandatu zapaljena zgrada Predsjedništva

Smatramo da je paljenje institucija kao i zaista veliki broj povrijeđenih policajaca bio razlog za ostavku ministra iz moralnih razloga

Slika

Predsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović kazao je Agenciji Fena da je današnja rasprava o inicijativi za smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića razvila priču o generaliziranju ljudi koji su učestvovali u protestima. 

Kazao je da je jasno rečeno da je većina građana iskazala opravdano nezadovoljstvo te da su vandali, koji nemaju veze sa obespravljenim građanima, izazvali neželjene događaje uključujući i paljenje institucija BiH. 

Magazinović je istaknuo da su svi dijelili mišljenje, uključujući i ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, da oni trebaju odgovarati i biti kažnjeni. 

– Smatramo da je paljenje institucija kao i zaista veliki broj povrijeđenih policajaca bio razlog za ostavku ministra iz moralnih razloga – naglasio je Magazinović. 

S druge strane, dodao je, u SDP-u smatraju da je postojao prostor za koordinaciju svih policijskih struktura kako bi bila obezbijeđena sigurnost građana i policajaca, a posebno institucija BiH. 

– Nažalost, to se nije desilo, i to su razlozi zbog kojih je SDP podržao inicijativu stranke SDA za smjenu ministra sigurnosti koji će ostati upamćen kao ministar u čijem mandatu je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH – kazao je Magazinović. 

Također, istaknuo je da niko nije tražio, a naročito ne od ministra sigurnosti, da se primjenjuje sila protiv građana. 

– Mi u SDP-u smatramo da je borba protiv korupcije nulti prioritet. Međutim, borba protiv korupcije ne može biti vlasništvo pojedinca niti političke stranke nego se jedino uspješno može voditi kroz jake institucije sistema – naglasio je. 

Istaknuo je i da će ”grudva” borbe protiv korupcije rasti, naročito usvajanjem, sada već usaglašenog, seta antikorupcijskih zakona Vlade FBiH te da u toj borbi niko neće biti pošteđen. 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.