Javna politika FOM SDP BiH

„Radno iskustvo svima“ u Tešnju

Forum mladih OO SDP BiH Tešanj je u periodu od trećeg do petog novembra tekuće godine učestvovao u kampanji koja je imala za cilj upoznati javnost, a naročito mlade, sa Javnom politikom “Radno iskustvo svima” koju provodi Forum mladih SDP BiH.

Cilj Javne politike je poboljšanje položaja volontera u Bosni i Hercegovini, kroz izmjene entitetskih Zakona o volontiranju, sa željom da se volontiranje prizna kao radno iskustvo, te da se dugoročno volontiranje u struci prizna kao uslov za polaganje stručnih i svih drugih ispita za koje je uslov godina dana radnog iskustva.

Tim povodom u navedenom periodu Forum mladih OO SDP BiH Tešanj je proveo nekoliko aktivnosti; info sto, gostovanje na lokalnim medijima, kampanja na društvenim mrežama i dr., gdje su se građani mogli upoznati sa Javnom politikom, te dati svoj potpis podrške predloženim izmjenama Zakona.

Predsjednik Foruma mladih OO SDP BiH Tešanj Idham Kruško i potpredsjednik Foruma mladih SDP BiH Ernad Hrvić bili gosti emisije “Utisak” na ZOS radiju, emitovanoj u petak 4. decembra, također sa ciljem predstavljanja Javne poltike “Radno iskustvo svima”.

U narednom periodu će biti organizovan i okrugli sto o ovoj Javnoj politici čime će se i široj javnosti, a posebno zainteresovanim mladim osobama, dati prilika da se uključe u stvaranje što boljeg rješenja za ovaj izraženi problem sa kojim se suočava veliki broj mladih.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.