Dragan Stevanović

Ne može Sebija Izetbegović upravljati sa 1.700 ljekara, kako to ona želi

Predstavnici Ljekarske komore KS danas su na konferenciji za medije ponovili da je situacija na KCUS-u haotična te da rukovodstvo KCUS-a vrši krivično djelo otuđenja novca koji ljekari redovno izdvajaju za članstvo u Ljekarskoj komori.

Dragan Stevanović, predsjednik Upravnog odbora Ljekarske komore pojašnjava da je članstvo u komori zakonska obaveza, a rad komore je regulisan odredbama zakona i statuta koji tačno predviđa kako se bira novo rukovodstvo.

“Vanredna sjednica Skupštine se može održati samo ako jedna trećina članova zatraži njeno održavanje. U komori ima 1.700 ljekara i niko nema pravo da ne plati članarinu. KCUS već 5 godina uplaćuje članarinu bez spiska ljekara, tj ne znamo imenom i prezimenom koje kolege su uplatile članarinu. Statut kaže da šest mjeseci neplaćanja članarine znači oduzimanje licence za rad ljekarima”, kaže Stevanović.

Iz Ljekarske komore KS navode da njihov rad može kontrolisati isključivo Ministarstvo zdravstva KS. Iz Ljekarske komore navode da Izetbegović provodi pogrešnu reformu na KCUS-u, a da je rezultat odlazak ljekara sa KCUS-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.