Jasmina Zubić

Radnici će konačno moći naplatiti zarađena primanja po svim osnovama

Zastupnica u Federalnom parlamentu Jasmina Zubić (SDP) podnijela je inicijativu 17.04.2018. godine, a kojom traži da se po hitnom postupku donese Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju, a u skladu sa Presudom Ustavnog suda.

Vlada je 07.05.2018.godine uputila u proceduru Prijedlog zakona koji je Jasmina Zubić inicirala a koji će odblokirati stečajne postupke.

Naime, Presuda je trebala omogućiti radnicima isplatu dugovanih plata u punom iznosu, ali zbog neusaglašavanja Zakona sa Presudom, radnici su bili uskraćeni za isplatu makar i svojih osam plata prije otvaranja stečajnog postupka, jer su nakon donošenja Presude stečajni postupci zaustavljeni.

Ovim izmjenama radnicima će biti omogućena isplata ukupnih dugovanja po svim osnovama i iste će biti svrstane u viši isplatni red. Interesantno je da je inicijativa Jasmine Zubić u kratkom roku realizovana i da će radnici konačno moći naplatiti zarađena primanja po svim osnovama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.