Radni sastanak: Forum mladih treba imati vlastiti budžet unutar partije

Jučer, 26.12.2021.s početkom u 13h u maloj sali CKO, održan je radni sastanak na kojem su učestvovali predstavnici pet Foruma mladih SDPBiH, tj.mladi iz: Maglaja, Zavidovića, Žepča, Doboja i Tešnja. Radni sastanak je napravljen na inicijativu Izvršnog odbora Foruma mladih iz Tešnja, koji je samim tim bio i domaćin susreta. Teme o kojima se razgovaralo jesu stanje u općinskim organizacijama iz perspektive mladih te položaj, uloga i mogućnosti mladih u partijskim strukturama.

U sklopu sastanka doneseni su sljedeći zaključci, među kojima su ključni sljedeći: položaj mladih se svakako može poboljšati uz veću participaciju, aktivizam i pozicioniranje u strukturama gdje se donose odluke; Forum mladih treba imati vlastiti budžet unutar partije za realizaciju aktivnosti; aktivniji Forumi svakako trebaju biti prisutni i podržavati Forume koji imaju zastoje u radu i sprovođenju aktivnosti; SDPBiH mora konstantno da radi na edukaciji članstva, s posebnim akcentom na mlade; potrebno je što prije sazvati izbornu konvenciju za Forum na državnom nivou…

Na sastanku su prisustvovali i predsjednici općinskih organizacija Tešnja i Zavidovića te generalni sekretar SDPBiH, Elvir Karajbić.