Radni sastanak: Forum mladih treba imati vlastiti budžet unutar partije

Jučer, 26.12.2021.s početkom u 13h u maloj sali CKO, održan je radni sastanak na kojem su učestvovali predstavnici pet Foruma mladih SDPBiH, tj.mladi iz: Maglaja, Zavidovića, Žepča, Doboja i Tešnja. Radni sastanak je napravljen na inicijativu Izvršnog odbora Foruma mladih iz Tešnja, koji je samim tim bio i domaćin susreta. Teme o kojima se razgovaralo jesu stanje u općinskim organizacijama iz perspektive mladih te položaj, uloga i mogućnosti mladih u partijskim strukturama.

U sklopu sastanka doneseni su sljedeći zaključci, među kojima su ključni sljedeći: položaj mladih se svakako može poboljšati uz veću participaciju, aktivizam i pozicioniranje u strukturama gdje se donose odluke; Forum mladih treba imati vlastiti budžet unutar partije za realizaciju aktivnosti; aktivniji Forumi svakako trebaju biti prisutni i podržavati Forume koji imaju zastoje u radu i sprovođenju aktivnosti; SDPBiH mora konstantno da radi na edukaciji članstva, s posebnim akcentom na mlade; potrebno je što prije sazvati izbornu konvenciju za Forum na državnom nivou…

Na sastanku su prisustvovali i predsjednici općinskih organizacija Tešnja i Zavidovića te generalni sekretar SDPBiH, Elvir Karajbić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.