Sarajevo

Radni sastanak Ermine Salkičević-Dizdarević i ambasadora Indije

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a NJ.E. g. Malay Mishra je prezentirao indijske makroekonomske pokazatelje.

Slika

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gđa Ermina Salkičević- Dizdarević je, u okviru svojih radnih aktivnosti, održala sastanak s NJ.E. g. Malay Mishra, nerezidentnim ambasadorom Indije za Bosnu i Hercegovinu.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a NJ.E. g. Malay Mishra je prezentirao indijske makroekonomske pokazatelje.

Posebna pažnja je posvećena aktivnostima koje se vode putem Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju Indije i Bosne i Hercegovine, uz isticanje spremnosti da se ti odnosi dodatno unaprijede, iznađu novi oblici za moguću saradnju i njeguje dobra poslovna praksa uspostavljena između Ambasade Indije i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Obzirom da je u aprilu planirana posjeta indijskih predstavnika Bosni i Hercegovini u okviru koje postoji mogućnost organizovanja poslovnog foruma dvije zemlje, razgovaralo se i o prioritetnim oblastima koje bi bile interesantne za predstavljanje u Bosni i Hercegovini.

Iako je Indija geografski udaljena od Bosne i Hercegovine, te da naša poslovna saradnja nije bila na zavidnom nivou, ponovo je potvrđena spremnost i jedne i druge strane da postoji veliki prostor za saradnju i da će se učiniti sve, u okviru institucija, kako bi se podržale aktivnosti koje imaju značaj za obje zemlje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.