Salkičević-Dizdarević

Radna posjeta Tešnju, Usori i Doboj Jugu

Zamjenica ministra i Ambasador obišli su i fabriku Socksmaker 3 d.o.o. Tešanj, koji je prvi proizvođač čarapa u Bosni i Hercegovini. Posjeti fabrici se priključio i Načelnik općine Tešanj

Slika

U okviru radne posjete općini Usora, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gđa Ermina Salkičević-Dizdarević i ambasador Italije u Bosni i Hercegovini Nj.E. g. Ruggero Corrias posjetili su italijansko-bosansku firmu Liquivex, koja je prvi privatni operater u sektoru tečnog naftnog plina u Bosni i Hercegovini. Predstavnici Liquivexa su prezentovali razvojne planove ove kompanije, te izazove s kojim se oni susreću kada je u pitanju zakonska regulativa u ovoj oblasti. Po završenom razgovoru u Liquivexu, organizirana je posjeta Općini Usora, gdje je upriličen sastanak sa načelnikom općine g. Ilijom Nikićem. 

Zamjenica ministra i Ambasador obišli su i fabriku Socksmaker 3 d.o.o. Tešanj, koji je prvi proizvođač čarapa u Bosni i Hercegovini. Posjeti fabrici se priključio i Načelnik općine Tešanj. Predstavnici fabrike Socksmaker 3 su najavili dalje investiranje, te proširenje proizvodnih kapaciteta, što uključuje i zapošljevanje dodatnih 80 radnika, te su istakli da je planirano preseljenje proizvodnje sestrinske firme iz Kine u Bosnu i Hercegovinu.

Upriličen je i sastanak s načelnicom Općine Doboj Jug, gđom Jasminkom Begić, nakon čega je organiziran radni ručak s predstavnicima rukovodstva poslovnih subjekata, koji djeluju na području te općine, ali i šire.

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa gđa Ermina Salkičević- Dizdarević i Nj.E. Ambasador g. Ruggero Corrias su iskazali zadovoljstvo posjetom i  spremnost da ovakvim djelovanjem daju punu podršku radu privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.