OO SDP BiH Jablanica

Radno-konsultativni sastanak SDP BiH HNK održan u Jablanici

Danas je u prostorijama OO SDP BiH Jablanica održan radno-kosultativni sastanak na kojem su uz domaćina, predsjednika OO SDP BiH Jablanica Damira Šabanovića učestvovali i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik KO SDP BiH HNK Zoran Mikulić, predsjednik GO SDP BiH Mostar Edin Zagorčić, predsjednik OO SDP BiH Konjic Suad Golubić, predsjednica OO SDP BiH Čapljina Vildana Sjekirica, kao i članovi drugih organa i tijela SDP BiH HNK.

Na sastanku je bilo govora o aktuelnoj političkoj situaciji, te također o pripremama za predstojeće Lokalne izbore.

Sagledavajući aktuelni društveno-politički trenutak istaknuto je da vladajuća koaliciji nema usaglašene stavove ni po jednom, za građane i Bosnu i Hercegovinu, važnijem pitanju.

Kad je u pitanju predstojeća kampanja za Lokalne izbore, razmatrane su aktivnosti SDP-a, a konstatovano je da će SDP BiH i njezini kandidati kampanju voditi korektno, argumentirano i na bazi Izbornih programa.