Racionalizacija kantona u FBiH

Pojašnjenje pitanja

Federacija ima deset kantona, koji se tretiraju skoro kao deset država unutar entiteta. To otežava funkcioniranje ovog entiteta i uzima mnogo novca. Vlade sa 11 premijera, 142 ministra, kao i sekretari, vozači i ostala administracija su veliki teret ekonomiji Federacije Bosne i Hercegovine, a rascjepkanost donosi i more socijalne nejednakosti i problema.

 

Stav SDP BiH

Mi u SDP BiH težimo ka ekonomičnijem i funkcionalnijem uređenju Federacije Bosne  Hercegovine uz puno poštivanje i zaštitu prava građana i naroda. Kantoni su nešto što ekonomija Federacije ne može da podnese. Racionalizacija kantonalnih nivoa vlasti, tako da ostanu nazivi i teritorij kantona, ali da se nadležnosti kantona preraspodijele na lokalnu i federalnu vlast. Ovakva racionalizacija bi povećala čak tri puta kako budžete gradova i općina, tako i federalne budžete.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.