Jasmin Imamović za Avaz TV

Racionalizacija Federacije BiH bi donijela značajne uštede građanima

Gost pete emisije “Crvena olovka” je bio Jasmin Imamović, najdugovječniji gradonačelnik Tuzle u historiji.

U toku intervjua, gradonačelnik Imamović se osvrnuo na dosadašnje projekte i razvoj Tuzle, zašto je odbio koaliciju sa SDA i podržao koaliciju sa SBB-om nakon posljednjih lokalnih izbora, da li smatra da se predsjednik SDP-a Nermin Nikšić treba kandidiratin za bošnjačkog člana predsjedništva…

Pomoć tadašnjeg ministra sigurnosti Fahrudina Radončića

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović o trenutnoj situaciji u Tuzlanskom Kantonu kada je migrantska kriza u pitanju, gradonačelnik Imamović je istakao da je podnošljiva.

– Kada je tek krenula migrantska kriza u našem kantonu, tadašnji Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić nam je mnogo pomogao. Dogovorio sam s njim sastanak, saslušao je naše probleme i uradio sve što je bilo u njegovoj moći da se situacija poboljša. Njega da nije bilo, ne znam kakva bi situacija danas bila – izjavio je Imamović.

Osvrnuo se i na borbu Tuzlanskog Kantona sa pandemijom koronavirusa i na neuspjeh vlasti da nabave spasonosne vakcine.

Gradonačelnik Imamović je opovrgnuo špekulacije i pojedina mišljenja da bi se gospodin Bećirević zbog svojih stavova bolje uklopio u SDA nego u SDP, ističući da bi on odavno prešao u SDA da je to htio.

Inicijativa “Racionalizacija Federacije BiH”

Na pitanje kako komentira to da je SDP predstavio svoj “non-paper”, gradonačelnik Imamović je rekao da nije još uvijek detaljno upoznat sa sadržajem istog.

– Vjerujem da će predsjednik stranke da nam svima na uvid pošalje taj naš “non-paper” kako bi bili upoznati sa sadržajem istog te eventualno nešto dodali ili promijenili- izjavio je.

U toku intervjua, Imamović je podsjetio sve gledatelje i na inicijativu “Racionalizacija Federacije BiH” koju je pokrenuo prije nekoliko godina.

– Na nivou FBiH imamo jednostavno previše podjela. Veliki broj ministarstava, vijećnika, načelnika… teško je bilo kome da uprati detaljno šta rade i kako se finansijska sredstva koriste. Zato je važno da se taj broj smanji i da dobijemo racionalizaciju FBiH- izjavio je gradonačelnik.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.