SDP BiH

Put BiH u EU je prilika za integraciju države

Smatramo da put BiH u EU treba biti integrativni faktor našeg drustva te da ovi procesi nisu i ne smiju biti ekskluzivno pravo stranaka na vlasti. Znacčajnu ulogu trebaju imati i opozicione stranke, ali i nevladin sektor, mediji, akademska zajednica…

Slika

Socijademokratska partija BiH podržava euroatlanske integracije BiH i nastavit će u tom smjeru djelovati i kao opoziciona stranka.

Svaki korak naprijed prema Evropskoj uniji i NATO-u, u SDP-u doživljavamo i doživljavat ćemo kao vlastiti uspjeh, jer smo mnogo energije uložili na postizanje opšte političke i društvene saglasnosti da je budućnost naše države u EU i NATO-u. Novi pristup EU prema BiH, koji je jasno vidljiv i iz Zaključaka Vijeća za vanjske poslove Evropske unije, u SDP-u smatramo velikom prilikom za našu državu.

Smatramo da put BiH u EU treba biti integrativni faktor našeg drustva te da ovi procesi nisu i ne smiju biti ekskluzivno pravo stranaka na vlasti. Znacčajnu ulogu trebaju imati i opozicione stranke, ali i nevladin sektor, mediji, akademska zajednica…

Naravno, odgovornost za napredak i reformske procese jeste na onima koji su ključni donosioci odluka i koji su preuzeli na sebe formiranje vlasti na svim nivoima.

SDP BiH će se i dalje zalagati za jačanje institucija i njihove funkcionalnosti i efikasnosti, kako bi bile bile u stanju ispunjavati uslove koji se stave pred BiH u procesu integracija. Konkretne aktivnosti na jačanju vladavine prava i provođenje socijalnih i ekonomskih mjera za prevladavanje trenutnih problema, između ostalog, imat će podršku SDP BiH.

S druge strane, smatramo da se Bosna i Hercegovina i njeni građani ne smiju kazniti neodgovornim ponašanjem vlasti i propuštanjem velike prilike koju nam je pružila EU. Stoga, pozivamo na ozbiljnost i konkretan rad.

Izjavu o prihvatanju Zaključaka Vijeća za vanjske poslove Evropske unije, koja je predložena od Predsjedništva BiH, smatramo pozitivnim korakom. Međutim, jasno je da je to tek početak procesa koji će zahtijevati vrlo ozbiljan, odgovoran i konkretan rad. Ozbiljnosti i stvarnoj opredjeljenosti svih političkih aktera da naša država uskoro postane kandidat za EU ćemo svjedočiti vrlo brzo.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.