Lana Prlić

Puno smo vremena potrošili, ali uskoro ćemo imati Registar pedofila u FBiH

Na sjednici Doma naroda Federacije BiH usvojen je Nacrt Zakona o posebnom registru osoba pravomoćno osuđenih za krivična djela protiv spolne slobode i morala prema djeci i maloljetnicima koji sam uputila u proceduru još prije tri godine, navela je Lana Prlić, zastupnica SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i dodala:

„Posebno bi se zahvalila kolegama Aner Žuljević i Jasmin Duvnjak koji su kao delegati u ovom Domu inzistirali na usvajanju ovog Zakona.

Na pola puta smo do potpunog usvajanja ovog Zakona, o javnoj raspravi ćemo obavijestiti javnost kako bi što prije imali Prijedlog Zakona, a samim time i što prije konačno usvajanje Zakona i uspostavu registra pedofila i u Federaciji BiH.

Žao mi je što je ovoliko vremena prošlo za usvajanje nacrta, ovu borbu nastavljam i dalje“, dodala je Prlić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.