Brčko distrikt

Puna podrška svim nezadovoljnim građanima

Slika

Dajemo punu podršku svim građanima Brčko distrikta BiH koji su nezadovoljni mjerama Vlade Distrikta na saniranju šteta prouzrokovanih nedavnim poplavama, kao i stanovnicima Palanke i Brke koji su na jučerašnjim protestima ispred Gradske vijećnice u Brčkom izrazili nezadovoljstvo spiskovima Vlade Brčko distrikta prema kojima će biti dijeljena pomoć za osobe koje su pretrpjele štete od poplava.

Ova afera potvrđuje svu bahatost, neodgovornost, sebičnost i nepotizam aktuelne brčanske vlasti.

Navedeni spiskovi očigledno nisu odraz stvarnih šteta koje su pretrpjeli građani Brčko distrikta BiH, nego su rezultat političkih nagodbi i nastojanja da se obeštete, prije svega, vlastiti stranački kadrovi.

Poslanici SDP-a u Skupštini Brčko distrikta BiH će na 40. redovnoj sjednici koja će biti održana 17.09.2014. godine insistirati da se izvrši revizija prezentiranih spiskova i da se obeštete građani prema stvarnoj šteti koju su pretrpjeli u nedavnim poplavama.