KO SDP SBK

Puna podrška rukovodstvu SDP BiH i predsjedniku Nerminu Nikšiću

Ovih dana se vrše sinhronizovani napadi na Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine, a posebno na predsjednika Nermina Nikšića. Predsjedništvo SDP BiH je radi sumnje na izborne malverzacije u Srebrenici iz članstva isključilo Begu Bektića, te raspustilo Općinsku organizaciju SDP BiH u Srebrenici. Rukovodstvo SDP BiH djelovalo je odmah i donijelo pravu odluku.

Oni koji napadaju SDP BiH su gubitnici iz tri kantonalne vlade (sarajevske, tuzlanske i zeničko-dobojske) i gubitnici lokalnih izbora u Sarajevu, a njihovi pomagači u svemu tome su bivši i poneki sadašnji naš član, koji radi ličnih interesa žele po svaku cijenu u koaliciju sa SDA.

Predsjedništvo KO SDP BiH Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna daje punu podršku rukovodstvu SDP BiH, na čelu s predsjednikom Nerminom Nikšićem, u očuvanju programskih opredjeljenja SDP BiH zasnovanih na antifašizmu, građanskom društvu, ravnopravnosti, multietničnosti i demokratskim principima na cijelom području Bosne i Hercegovine.