Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović

Puna podrška projektu i istraživanju koje nosi važnu poruku o poboljšanju kvaliteta života stanovništva u KS

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović jučer se sastao s predstavnicima Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine koje je predvodila akademkinja Senka Mesihović-Dinarević, koja obnaša funkciju predsjednice Odbora za kardiovaskularnu patologiju Odjeljenja medicinskih nauka ANUBiH-a.

Fokus sastanka je bio predloženi projekt pod nazivom “Opservaciona studija prevalence plućnih opstruktivnih bolesti i kardiovaskularnih poremećaja kao posljedica visokih koncentracija polutanata u zraku u Kantonu Sarajevo”.

Kako je istaknuto ovom prilikom, glavni ciljevi ovog projekta su usmjereni na procjenu uticaja povećane koncentracije polutanata u zraku na zdravlje stanovnika Kantona Sarajevo od predškolskog, školskog uzrasta i adultne populacije, te dobivanje relevantnih podataka koji će pomoći u daljem poduzimanju konkretnih mjera i aktivnosti u zaštiti zdravlja stanovništva koje je izloženo aerozagađenju.

Akademkinja Mesihović-Dinarević upoznala je ministra Hasanovića s radom Odbora, ali i sa svim njihovim projektnim aktivnostima.

Ministar Hasanović je izrazio punu podršku planiranom projektu i istraživanju koje nosi važnu poruku o poboljšanju kvaliteta života stanovništva u KS.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.