Puna podrška doktoru Draganu Stevanoviću

SDP BiH najoštrije osuđuje krajnji i gnjusni primitivizam Hamdije Abdića, zastupnika SDA u Federalnom parlamentu, koji je ispoljio prema našem cijenjenom i uvaženom doktoru Dragana Stevanoviću. Porodica SDP BiH pruža nedvojbenu moralnu podršku Stevanoviću i podršku za njegov javni i politički angažman.

Smatramo da SDA mora isključiti Hamdiju Abdića iz stranke nakon iskazanog primitivizma i javno osuditi taj čini, dok trenutna šutnja podrazumijeva da SDA toleriše primitivno ophođenje i stoji iza uvreda nanesenim Stevanoviću, ali i nepoštovanaj prema ženama i majkama.

Smatramo da se o navedenom slučaju trebaju oglasiti i ostali javni akteri s jasnom osudom tog čina, kako bi spriječili razvijanje ove prakse, koju očito sve češće promovira SDA preko svojih najglasnijih vedeta stvarajući atmosferu linča i dajući primjer da je sve dozvoljeno u javnom prostoru.

SDP BiH još jednom želi poručiti da doktor Dragan Stevanović nije neko na koga će primitivni ispadi utjecati i ušutkati ga u njegovoj kritici stranački i bračno zarobljenih institucija, a koje bi trebale liječiti sve građane.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu