Ključ

Pudarić u radnoj posjeti općini Ključ

Slika

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić danas je boravio u radnoj posjeti Općini Ključ, gdje se sastao s načelnikom Nedžadom Zukanovićem, s kojim je razgovarao o realiziranim i planiranim infrastrukturnim projektima na području te općine.

Najveća pažnja posvećena je poboljšanju općih uvjeta života u povratničkim naseljima općine Ključ. Jedan od ključnih problema na kome se radilo u prošloj godini je snabdijevanje elelektričnom energijom u neseljima poput Rudenica, koje do sada nisu imale uredno snabdijevanje električnom energijom.

U tom naselju obnovljena je i rekontruisana elektrodistributivna mreža, čime je mještanima riješen krucijlni životni problem – kvalitetno snabdijevanje električnom energijom.

Pudarić je zajedno s načelnikom i predstavcnima Elektrodistribucije Bihać i obišao to povratničko naselje.

Istakao je da je ovo svijetli primjer koji treba nastaviti i u narednom periodu, kako bi se povratnicima olakšao život. S njim se saglasio i Zukanović, koji je kazao da će se nakon Rudenica u ovoj godini raditi na poboljšanju elektrodistributivne mreže u naselju Gornja Sanica i u Industrijskoj zoni Velagići.

Pudarić se u okviru posjete Ključu sastao i s parohom ključkim Vladimirom.

– Djelovanje pravoslavne crkve u Ključu dokaz je dobrosusjedskih odnosa, tolerancije i suživota na ovim prostorima – kazao je nakon sastanka.