Ključ

Pudarić u radnoj posjeti općini Ključ

Jedan od ključnih problema na kome se radilo u prošloj godini je snabdijevanje elelektričnom energijom u neseljima poput Rudenica, koje do sada nisu imale uredno snabdijevanje električnom energijom.

Slika

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić danas je boravio u radnoj posjeti Općini Ključ, gdje se sastao s načelnikom Nedžadom Zukanovićem, s kojim je razgovarao o realiziranim i planiranim infrastrukturnim projektima na području te općine.

Najveća pažnja posvećena je poboljšanju općih uvjeta života u povratničkim naseljima općine Ključ. Jedan od ključnih problema na kome se radilo u prošloj godini je snabdijevanje elelektričnom energijom u neseljima poput Rudenica, koje do sada nisu imale uredno snabdijevanje električnom energijom.

U tom naselju obnovljena je i rekontruisana elektrodistributivna mreža, čime je mještanima riješen krucijlni životni problem – kvalitetno snabdijevanje električnom energijom. 

Pudarić je zajedno s načelnikom i predstavcnima Elektrodistribucije Bihać i obišao to povratničko naselje.

Istakao je da je ovo svijetli primjer koji treba nastaviti i u narednom periodu, kako bi se povratnicima olakšao život. S njim se saglasio i Zukanović, koji je kazao da će se nakon Rudenica u ovoj godini raditi na poboljšanju elektrodistributivne mreže u naselju Gornja Sanica i u Industrijskoj zoni Velagići.

Pudarić se u okviru posjete Ključu sastao i s parohom ključkim Vladimirom. 

– Djelovanje pravoslavne crkve u Ključu dokaz je dobrosusjedskih odnosa, tolerancije i suživota na ovim prostorima – kazao je nakon sastanka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.