Potpredsjednik FBiH

Pudarić u posjeti općinama Maglaj i Žepče

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić boravio je u posjeti općinama Žepče i Maglaj gdje je obišao povratničke mjesne zajednice Želeća i Jablanica.

Slika

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić boravio je u posjeti općinama Žepče i Maglaj gdje je obišao povratničke mjesne zajednice Želeća i Jablanica. 

Obilazak radova na rekonstrukciji i sanacija ceste bio je povod posjete mjestu Želeća. Pudarić je u razgovoru za Agenciju Fena kazao da su radovi u toku te da je to samo jedan dio projekta uređenja komunalne infrastrukture tog mjesta. 

Sanacija se finansira iz sredstava naknade za GSM licencu, a u paketu poboljšanja komunalne infrastrukture nalazi se i sanacija lokalnog vodovoda za koji je donesena odluka na Vladi Zeničko-dobojskog kantona da će biti obezbijeđena dodatna sredstva za nabavku materijala i njenu ugradnju čime će biti riješen problem vodovoda te ugradnja ulične rasvjete. 

– Očekujem da će sva tri projekta biti realizirana do početka školske godine, prvi je u toku, a ostali su stali zbog poplava – kazao je Pudarić. 

Istakao je da u Mjesnoj zajednici sada živi dio predratnih stanovnika Srba koji su se vratili, 35 porodica, i 36 porodica Bošnjaka izbjeglih s područja općine Teslić iz mjesta Kemanica. 

U MZ Jablanica, općina Maglaj, također živi povratničko stanovništvo, u cijelosti, a Pudarić kaže da su iz Jablanice na početku rata protjerani Bošnjaci, a da su mjesto pred kraj rata napustili i Srbi. 

– Danas u tom mjestu živi 165 porodica i odnos je 60 posto Bošnjaka i 40 posto Srba – naveo je Pudarić. 

Zbog oštećenog cjevovoda, čemu su doprinijele i nedavne poplave, i smanjene količine vode stanovnici Jablanice se suočavaju da nestašicom vode koja traje cijele godine. 

Aplicirano je da taj vodovod u okviru projekata koji podržava Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica bude obnovljen, a Pudarić kaže da je projekt odobren. 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.