Sarajevo

Pudarić razgovarao sa predstavnicima gorana FBiH

Ekološki pokret gorana FBiH aktivan je na području pet kantona, okupljanju veliki broj sudionika te sarađuju sa brojnim obrazovnim ustanovama u FBiH

Slika

Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić razgovarao je danas u Sarajevu sa  predstavnicima  Ekološkog pokreta gorana  FBiH na čelu sa direktorom  Udruženja,  Mesudom Brigom. Udruženje je u prethodnom periodu uz pomoć velikog broja novih članova,  uspjelo posaditi više od 80.000 sadnica te organizovati  brojne akcije pošumnjavanja ugroženih područja  među kojima se posebno ističe  akcija u Hercegovini  koja je imala za cilj pošumljavanje ogoljele, opožarene i degradirane šumske površine u općinama Konjic, Jablanica, Prozor-Rama i Mostar.

Ekološki pokret gorana FBiH  aktivan je  na području pet kantona, okupljanju veliki broj sudionika te sarađuju sa brojnim obrazovnim ustanovama  u  FBiH. 

Želja i interes za radom su evidentni  kao i rezultati koje gorani imaju iza sebe. Akcije koje realizuju a koje  imaju za cilj da udahnu novi život opustošenim  površininama  te na takav način razviju  svijest građana o važnosti  očuvanja i zaštite naših šuma, zaslužuju svaki vid podrške, kazao je Pudarić tokom sastanka.

Iz Udruženja upozoravaju da je neophodno hitno djelovati te  sistemski raditi na zaštiti šuma jer se njihovo uništavanje svake godine nastavlja i upravo zbog tih razloga bi akcije masovnog pošumljavanja trebale naići na veći odziv i razumijevanje svih nivoa vlasti .

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.