Jablanica

Pudarić razgovarao s predstavnicima privrednog društva Granit d.d. u Jablanici

Razgovarano je o trenutnoj situaciji u ovom privrednom društvu, iznalaženju mogućnosti za održavanje i unapređenje proizvodnje, kao i osiguranju novih poslova, te reguliranju statusa radnika koji ispunjavaju uvjete za penzioniranje, odnosno upošljavanju novih.

Slika

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić danas je u pratnji ministra privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona Amerom Zagorčićem posjetio privredno društvo Granit d.d. u Jablanici gdje se sastao s radnicima, stečajnim upravnikom, odnosno rukovodstvom ovog preduzeća. 

Razgovarano je o trenutnoj situaciji u ovom privrednom društvu, iznalaženju mogućnosti za održavanje i unapređenje proizvodnje, kao i osiguranju novih poslova, te reguliranju statusa radnika koji ispunjavaju uvjete za penzioniranje, odnosno upošljavanju novih.

Kako je Agenciji  Fena kazao savjetnik u Pudarićevom kabinetu Slaven Glavaš, konstatirano je, među ostalim, da "Granit" može nastaviti raditi do okončanja krivičnog postupka protiv ortačke grupe koja je optužena za lažni stečaj, a u vezi sa čime se Mišljenjem očitovao nadležni sud.

Kako je planirano, potpredsjednik Pudarić će  tokom dana razgovarati s općinskim načelnikom i stanovništvom Mjesne zajednice Glogošnica u vezi s rekonstrukcijom puta Kameni most – Suhava – Glogošnica, te se sastati s predstavnicima Gorske službe spašavanja u Jablanici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.