Visoko

Pudarić prisustvovao proslavi Đurđevdana

Posjeta potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića i delegacije iz Ministarstva obrazovanja i nauke učinila je domaćine posebno sretnim, izjavio je Agenciji FENA predsjednik Romskog udruženja Mujo Musić

Slika

Povodom tradicionalnog romskog praznika Đurđevdana, u Visokom je jučer i danas upriličena proslava tog značajnog romskog praznika. 

Posjeta potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića i delegacije iz Ministarstva obrazovanja i nauke učinila je domaćine posebno sretnim, izjavio je Agenciji FENA predsjednik Romskog udruženja Mujo Musić.

Prilikom posjete potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića proslavi Đurđevdana u Visokom nije izostala ni njegova čestitka svima koji slave Đurđevdan.

Današnjim danom, odnosno odlaskom Roma u naselje „Carica“ gdje je doček upriličen s načelnicom Općine Visoko Amrom Babić i članovima Udruženja Roma „Amaro Khan – Naše sunce", proslava je, kako i dolikuje, nastavljena dalje, kazuje Musić.

– Slavlje i dalje traje, uz logorsku vatru, kulturno-umjetnički program, te gostovanje KUD-a „Visoko“ – izjavio je Musić.

Uz brojne goste iz Visokog, Zenice, Kaknja, Ilijaša, odigran je i malonogometni turnir koji je na samom kraju. 

Kako kazuje Musić, na području općine Visoko živi oko dvije i po hiljade Roma, a ovogodišnju proslavu Đurđevdana posjetilo  je gotovo dvije hiljade. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.